Selvom der findes rigtig mange forskellige alternativer til office pakken og Office 365, så kan intet slå det. Det føles bare ikke som det samme at anvende Google Docs, selvom oplevelsen næsten er den samme, og der er andre fordele ved at anvende Google Docs.

 

Mange iværksættere bruger Excel og Word som i en del af deres daglig arbejde, og det er meget surt at skulle betale for det, hvis man ikke har så mange penge på firmakontoen eller den private konto. Er du iværksætter og studerende, så kan du godt glemme alt om at betale for Office 365, fordi du har måske allerede adgang til det helt gratis igennem din uddannelse.

 

Læser du i Danmark, så har du i mange tilfælde en skolemail. Denne email åbner du typisk online via webmail, og der står oftest Outlook i hjørnet. Er dette tilfældet, så er din uddannelse kunde hos Microsoft. Prøv at gå ind på Office 365 og log ind med den samme email. Hvis du kommer ind, så har du adgang til Office 365 helt gratis – du skal ikke betale for det. Herefter henter du det bare ned på din computer og installerer det. Efter installationen skal du logge ind igen.

 

OBS: Stopper du med at studere, så bliver din licens deaktiveret.

 

Hvis du ikke har gratis adgang til Office 365

Har du ikke gratis adgang til Office 365, så er det ikke et stort problem. Du kan nemlig købe en billig Office 365 licens eller abonnement online. Der findes en række hjemmesider, hvor du kan købe denne licens. Det vigtigste er dog bare, at du køber den rigtige version.

 

Priserne er meget forskellige, og vi råder dig til kun at købe licensnøgler fra troværdige hjemmesider. Der findes mange hjemmesider, hvor du kan købe andre folks konti. Det er ikke klart, hvor de har disse konti fra, og de kan stoppe med at virke meget hurtigt. Undgå derfor at købe på sider som eBay. Brug også stærke adgangskoder genereret af den bedste password manager.

 

Alternativer til Office 365

Der findes heldigvis et stort online fællesskab, der går op i open source software. Dette betyder, at der findes en række gratis alternativer til Office 365, som du kan hente ned på din computer. Alle alternativerne kan åbne alle filtyper, og mange af funktionerne er de samme. Der er måske nogle unikke funktioner, som du kun finder i Office 365.

 

Har du allerede en konto på Google, så kan du bruge Google Docs. Her kan du åbne alle Office 365 filtyper og eksportere til samme filtype. Fordelen ved Google Docs er, at du kan dele dokumenter via links. Som det sidste tip kan vi nævne, at du kan bruge en skrabet version af Word online igennem OneDrive, hvis du opretter et dokument derinde.