Alt iværksættere er svært. Det er de færreste, der får foræret en hel succes, og det kræver knofedt og hårdt arbejde, før man kan få stablet sin virksomhed på benene. Der er mange forskellige aspekter i opstarten af en virksomhed, og det er nødvendigt, at man kan holde mange bolde i luften og gribe dem alle igen på de rigtige tidspunkter. Selvom langt det meste i en opstart handler om hårdt arbejde og dedikation, så er det også til tider timing og held, der har indflydelse på, hvor hurtigt man kan opnå succes. For nogle gange åbnes døre foran en, og man kan pludselig springe en masse niveauer over. Hertil er kontakter en stor del af gamet, som netop kan åbne døre på tidspunkter, hvor man har allermest brug for det.

 

Netværk åbner døre

Som tidligere nævnt er meget iværksætteri bare hårdt arbejde. Man skal slide for sin virksomhed, og man skal tro på det, som man laver. Men når det er sagt, så kan man også hjælpe sig selv meget på vej, ved at have de rigtige kontakter og det gode netværk. De kan nemlig være med til at åbne døre og lave broer og forbindelser, som man ikke selv ville kunne formå at lave. Der findes flere forskellige måde, hvorpå man kan skabe et større netværk. Alt afhængig af om man skal bevæge sig ind i en branche, hvor man har brug for interne forbindelser, eller om man skal have et bredt netværk med kontakter udenfor branchen, kan man gå forskellige veje. For de mange døre åbner ikke sig selv, og man kan gøre sig selv en stor tjeneste ved at sørge for at udvide sit netværk. For nogle vil man skulle finde ligesindede. Andre der lige er startet op, som kan pege en i retning af døre og muligheder, som man selv derefter kan åbne. I nogle tilfælde kan man finde netværk på sociale medier eller lignende platforme. Derudover kan man deltage i forskellige seminarer, kurser eller lignende, for at finde døre, som man gemmer sig i helt nye arenaer. Her kan man finde samarbejdspartnere eller investorer, som ser potentiale i netop din virksomhed.

 

Uanset hvilke døre man prøver at finde, er det vigtigste, at man tror på sit eget projekt. Man skal vide, at man har noget at have sin målrettethed i. For dette er den eneste måde, hvorpå andre kan tro nok på dit projekt, til at lade dig åbne nye døre. Det vigtigste for nye iværksættere er altså troen på egne evner og på eget produkt. Herefter skal man ud og møde verdenen, så man kan blive ved med at finde nye døre, som får ens produkter længere ud på markedet.