Har du altid været den første til at banke en vejside bod op på fortovet i de yngre dage for at skaffe lidt ekstra økonomiske midler? Eller har du solgt brugt legetøj på loppemarkederne i den lokale hal, så der har været lidt ekstra lommepenge? Måske har du en drøm om at starte dit eget firma?

Hvis du har en entreprenør gemt i maven, så giver vi dig råd med på iværksætterrejsen.

Tænk over din økonomiske situation

Det kan være en bekostelig affære at starte sit eget. Det vil sige, at det kræver en solid økonomisk bundlinje, hvis du skal have succes i iværksætterlivet. Det vil kræve mange timer, hvor du investerer din tid, kræfter, fritid og interesse i noget, der ikke nødvendigvis giver gevinst fra day-one.

Indkomsten kan lade vente på sig, hvorfor det er fordelagtigt at tænke økonomisk allerede før den spæde start. Du kan for eksempel sætte dine penge i Bayer aktier, så du kan opbygge en sund indtjening. Bayer Aktier kan anvendes til at komme videre på iværksætterrejsen, eller blot som en ekstra buffer til at gøre økonomien mere stabil i starten af iværksætterrejsen. Se her, hvor du kan læse mere om aktierne.

Modtag rådgivning fra ligesindede og garvede entreprenører

Som nystartet indenfor entreprenørskab kan det være altafgørende, hvordan du anvender dit netværk. Der findes mange forskellige mennesker, der kan tage din forretning til det næste step. Heriblandt kan dit eget netværk potentielt gøre en stor forskel på iværksætterrejsen. Hvis du inddrager andre i dine planer, så kan det med stor sandsynlighed give dig nye indsigter, udvidet inspiration og udvikling, som sjældent kan skabes på egen hånd.

På samme måde opstår langvarige relationer, som længere hen ad vejen vil komme dig til gode. Det er vigtigt, at du forhører dig hos ligesindede, der kan relatere til dine nuværende oplevelser. Det kan være ved at deltage i iværksætterkurser eller besøge det lokale arbejdsspot i byen, hvor de spirende iværksættertalenter holder til. Det vil på samme måde gavne dig, hvis du vender dine udfordringer og sejre med garvede entreprenører, der kan give dig faglige råd med på vejen.

Lær markedet at kende, og vær tålmodig

Det har stor betydning, at du ikke kaster dig hovedkulds ud i et marked, som du ikke kender til. Naturligvis vil du opleve, at du lærer det respektive marked bedre at kende hen ad vejen, men det er vigtigt, at du stikker fingeren i jorden inden, at du kaster dig ud i en færdigudviklet forretningsplan. Det vil sige, at når du starter på rejsen – som oftest kan sammenlignes med et maratonløb – så bør du ikke altid slippe alle tøjler med det samme.

Du kan sammen med en markedsresearch sørge for altid at tænke to skridt frem, hvilket ofte vil gøre det hårde arbejde bedre tjent.