De fleste arbejdspladser har over de seneste mange år fået øjnene op for forebyggelse af smerter hos medarbejderne. Og med god grund! Der findes nemlig desværre mange kedelige statistikker der viser, at stadig flere og flere sygemeldes og nogle endda i flere år. Da dette er både dyrt for samfundet og virksomheden, er der i høj grad behov for at optimere alle steder man kan. Dette inkluderer derfor også det udstyr som medarbejderne bruger. En stor del af den danske arbejdsstyrke arbejder bag en skærm, så derfor giver det rigtig god mening at kigge på forskellige tiltag til fx den kontorstol, man bruger.

 

Findes der en universelt korrekt kontorstol?

 

Det er efterhånden en uddateret skrøne, at man kan sidde ”rigtigt” og ”forkert” på en stol. I stedet er konsensus i høj grad skiftet over til, at alle positioner kan være gode, så længe man sørger for at variere sine siddestillinger tit. Alligevel kan man tit se reklamer for specifikke kontorstole som påstår, at den specifikke (og ofte dyre) stol er bedre for dig end andre. Bevares, disse kontorstole kommer ofte med et væld af forskellige features som andre ikke har. Men er det nødvendigvis bedre?

 

Hvis vi ser på videnskaben bag, så er der ikke meget der viser, at visse stole skulle være bedre end andre. Tværtimod er det enormt individuelt og afhænger i høj grad af dig og din krop. Vinklerne i dine led kan nemlig være forskellige, og vi har alle anatomiske variationer. Derfor er det svært (hvis ikke umuligt) at finde én universel kontorstol der er den optimale for alle. Derfor anbefaler vi altid, at du starter med at afprøve forskellige stole, inden du køber en. Tænk dig hellere en ekstra gang om og testprøv stolen, inden du køber den. Hvem ved – det kan være, at den billige udgave er bedre for dig end den dyre.

 

Rådfør dig hos en ekspert

 

Hvis du er i tvivl om hvilken kontorstol, der passer bedst til dig, så anbefaler vi, at du rådfør dig hos en ekspert. De bedste inden for området er enten en uddannet fysioterapeut eller en ergoterapeut. Disse faggrupper har mulighed for at lave godt test og fysiske undersøgelser der kan hjælpe dig videre i processen. På den måde kan de vejlede dig i hvilken type kontorstol, der vil være den bedste for dig. Du kan også få kompetent ergonomisk rådgivning hos Kontorstole.dk

 

I det store hele anbefales det altid, at du bevæger dig så meget som muligt med god variation på. Følger du dette tip vil det ofte forebygge endnu bedre, end hvis du køber en dyr stol med mange features i.