Lad os sige det som det er…

 

Der er en lang række regler, der skal overholdes og det er desværre ikke så ligetil at du ”bare” kan købe nogle produkter, slå et sponsoreret opslag op på Facebook – og så er du i gang med at kunne klargøre de første biler.

 

Du skal særligt have styr på regler og forsikring.

Gå i dialog med kommunen

Det væsentligste er at du går i dialog med din lokale kommune.

 

Det kan nemlig variere hvad reglerne er lokalt.

 

Noget af det væsentlige er dog:

 

Kloakering og hvilke stoffer der udledes.

 

Afhængig af kloakeringen, skal spildevandet fra f.eks. bilvask håndteres på en bestemt måde.

 

Der kan være krav om opsamling af vandet eller udsklining gennem sand/olieudskiller og meget andet.

 

Der kan også være stoffer, der ikke er tilladt grundet det miljømæssige aftræk – det kunne f.eks. være en fælgrens eller andet som indeholder væsentlige miljøpåvirkende faktorer.

 

Der kan også være krav til opbevaringen af produkter, således at hvis der f.eks. opstår lækage på en dunk, at den så står i et opsamlingskar, der sikrer at det ikke kan komme unønskede steder hen.

 

Dertil kommer en egenkontrol, hvor du skal angive hvilke produkter, du bruger i hvilke mængder hvornår, og der skal eftertages kontrol af udledningen for at sikre at eventuelle grænseværdier overholdes.

 

Du kan se eksempel på en tilladelse her>>

Husk forsikring

Da du arbejder på kundernes biler, skal du naturligvis have en forsikring der dækker hvis du kommer til at lave en alvorlig fejl. Det kunne være du kom til at polere igennem klarlakken eller at noget af det kemi du bruger på bilen, kommer til at give en permanent skade.

Husk det sjove

Når du har fået alt det praktiske på plads, kan du begynde at kigge på alt det sjove.

 

For rigtig mange produkter kræver det en skumlanse til høtryksrenser

 

SkumIansen gør det muligt for dig at give en skånsom forvask og bilvask, der ikke ridser bilen. Det giver også mulighed for hurtigt at give bilen en vådforsegling efter bilvask, således at bilen har en simpel lakbeskyttelse – som er lynhurtig at påføre, uden at du skal bruge ekstrem lang tid på selve påførslen.

 

Derudover er det typisk polering, sæderens og keramisk lakforsegling som mange private ikke evner eller har overskud til at gøre selv.

Placering af dit klargøringscenter

Gå efter så central en beliggenhed som muligt – dog uden at huslejen bliver så dyr at du ikke kan ”nå” at tjene de ekstra penge hjem kontra en lidt dårligere placering.

 

Kan du lægge dig på en tankstation, der ikke har en tilknyttet vaskehal, kan du måske være heldig at benytte deres afledningsmekanismer, således at du slipper for en del af etableringen af korrekt spildevandsafledning.