Går du med drømme om at blive iværksætter? Mange går med en lille drøm om at blive iværksætter, men det er kun de færreste, der rent faktisk gør denne drøm til virkelighed. Uanset om du bare har en ide eller allerede er igang med en virksomhed, så er der en række ting man skal være forberedt på, hvis man sådan seriøst overvejer at begynde på en iværksætter rejse. Derfor har vi i dette indlæg lavet en liste på fire ting, som du bør huske på, hvis du vil være iværksætter.

 

  1. Vær forberedt på, at det er hårdt arbejde

 

Først og fremmest, så er det naturligvis vigtigt, at du er forberedt på, at det er ekstremt hårdt arbejde. Hvis det var nemt, så vil alle gøre det. Det er bestemt ikke nemt og det kræver, at man er villig til at lægge enormt mange timer i det, og typisk uden rigtigt at tjene nogle penge på disse timer i det første lange stykke tid. Hvis du ikke tror, at du har lyst til at arbejde så meget, som det kræver, så kan det altså være, at iværksætteri ikke er noget for dig. Det er der bestemt heller ikke noget galt i, det er bare et personligt valg.

 

  1. Lav en god forretningsplan

 

Når du har valgt, at du gerne vil starte virksomhed, så er det meget vigtigt, at du får lavet en god forretningsplan. Du skal bruge forretningsplanen til flere forskellige ting. Først og fremmest, så skal den bruges til at få lavet et overblik over virksomhedens planer, mål og ideer for din egen skyld. Derudover vil udarbejdelsen af forretningsplanen også hjælpe dig med at forstå din virksomhed og sidst men ikke mindst, så skal du sende forretningsplanen til banken for at kunne få en erhvervskonto og potentielt et banklån.

 

  1. Dan et stærkt netværk

 

Et stærkt netværk er ekstremt værdifuldt for en iværksætter. Et godt råd er derfor, at hvis du møder nogen, som du tror kan blive værdifulde for dig, så sørg for at netværke med dem. Få deres kontakter, giv dem et godt førstehåndsindtryk, og så kan de potentielt blive en stor hjælp senere.

 

  1. Markedsføring er alt

 

Sidst men ikke mindst, så er det vigtigt at huske på, at markedsføring er ekstremt vigtigt. Driver du f.eks. en virksomhed ved navn SEO Thisted, så skal alle i Thisted som kunne have brug for en SEO virksomhed kende til din virksomhed. Det kan du opnå gennem god markedsføring.