Der er i dag et øget fokus hos mange virksomheder og foreninger om at være mere effektive, når det kommer til forretningskristiske arbejdsprocesser. Der kan være mange årsager til hvorfor, men nogle af de mest gængse er at sparre penge, optimere og gøre processerne mere værdiskabende.

Der kan her være tale om et hav af forskellige processer, hvor mange afhænger af hvilken type og størrelse foretagende du er. Desværre tror mange at det kun gælder større arbejdsprocesser i form af, hvordan arbejdet udføres. Selvom dette også er delvist rigtigt, er det ikke altid sagen.

 

Baggrundstingene med stor betydning

På mange arbejdspladser er det ikke kun de tydelige arbejdsprocesser som spiller en vigtig rolle i forhold til driften af virksomheden, men også de bagvedliggende processer. Der kan være mange eksempler heraf, men nogle af de typiske bagvedliggende processer er:

  • Dokumenthåndtering
  • Kopiering
  • Udskrivning
  • Scanning
  • Arkivering

Selvom disse er nogle af de mere oversete processer, har de en stor betydning, når det kommer til effektivitet og forbruget af tid og resurser. For eksempel kan fejl og nedgange i ens printer medvirke til, at du ikke kan printe det nødvendige salgsmateriale, bilag, fakturaer mv. Det kan hurtigt gå hen og give konsekvenser for bundlinjen og de pågældende arbejdsfunktioner, hvis problemer som denne forbliver uløst.

 

Moderne behov og løsninger

Som resultat af den stigende digitalisering er der i dag et øget krav fra medarbejderne om at kunne tilgå og udføre deres arbejde uafhængigt af deres fysiske lokation. Det er ikke altid, at man kan have sin computer eller andet vigtig enhed med, når man er udenfor kontoret. Eksempelvis kan det være, at du er over til et kundemøde hos kunden, hvor du har behov for at printe noget særligt materiale inden mødet.

 

Mobil print til undsætning

Et stort problem her er, hvis du ikke kan tilgå materialet, da det er på en anden enhed. En moderne løsning til sådan et moderne problem kan være at gøre brug af mobil print. Ligesom navnet antyder, omhandler mobil print udprintning fra mobil, tablet eller andre mobile enheder. En stor fordel ved denne type udskrivning er, at du kan printe nemt og ubesværet, uanset hvor du er eller hvornår.

En anden fordel ved denne print form er, at du afhængigt af løsningen kan synkronisere din nuværende enhed med jeres printere. Det er ikke altid, at du man er tæt på en printer eller en computer forbundet med en. Ligeledes kan almindeligt skrivebords udskrivning være en tung proces, hvis du kun kan printe fra den pågældende computer på din skriveplads.

Når det kommer til udførslen af administrative opgaver og arbejdsprocesser, kan det give rigtig god mening at optimere de små understøttende ting som ligger bagved.