Iværksætteri er altid spændende. Her kan du finde alle mulige forskellige typer virksomheder, der er kommet på en god idé, der måske kan forny samfundet. Ligesådan kan du også finde en masse virksomheder, der har evnen til at disrupte det nuværende marked med en ny metode eller et nyt produkt.

Blandt andet findes der en masse iværksættere, der har startet en teknologisk virksomhed. Her findes der eksempelvis virksomheder, der beskæftiger sig med nye produkter til tandlægeindustrien. Et af de mere nye tiltag inden for denne industri, er 3D scanning.

Hvordan anvendes 3D scanning inden for tandindustrien?

3D scanninger har faktisk revolutioneret tandlægeindustrien. Det skyldes, at tandlæger ved hjælp af 3D scanninger kan foretage en mere præcis måling af patienternes tandsæt. Derudover går en 3D scanning også hurtigere end de tidligere metoder. Derfor er metoden altså mere effektiv.

3D scanningen går ind og afløser den tidligere metode, hvor tandlægerne tog et fysisk aftryk af patientens mund. Denne metode krævede, at patienten havde aftryksmateriale i sin mund. Derefter skulle aftrykket sendes til teknikere, der så kunne lave den endelige aftryk af patientens tandsæt.

Som du nok kan regne ud, var det en proces, der tog lang tid. Derfor er metoden med 3D scanning også en kærkommen nytænkning inden for tandlægeindustrien.

Det kan en 3D scanning hjælpe med

Inden en tandlæge kan behandle en patient, er det ofte nødvendigt for tandlægen at danne sig et overblik over, hvordan patientens tandsæt ser ud. Her kan tandlægen enten vælge at lave et fysisk aftryk. Eller også kan tandlæge foretage en 3D scanning. Her er 3D scanning væsentlig mere effektiv, mindre ubehagelig og mere præcis.

Derfor kan tandlæger også bruge scanningen forud for eksempelvis kronebehandlinger, tandretninger og mange andre behandlinger.

3D scanning hjælper patienten med at se sit tandsæt

Når en tandlæge har lavet en 3D scanning af en patients tandsæt, kan tandlægen omgående få målingen op på en computerskærm. Derfor giver scanningen også tandlægen mulighed for at vise patienten tandsættet.

På den måde kan tandlægen også bedre vise patienten, hvilken behandling patienten bør gennemgå. Ligesådan kan tandlægen også vise patienten et billede af, hvordan tandsættet vil se ud efter behandlingen. Derfor er en 3D scanning et effektivt redskab for alle tandlæger.

Det er også med til at give patienterne en bedre forståelse for, hvorfor tandlægen vælger den ene behandling frem for den anden.