Er I et nystartet firma, der ønsker at udføre en alternativ samarbejdsøvelse, er teambuildingøvelser udendørs måske noget for jer. Det kan være, at I alle er nye kollegaer og ønsker at lære hinanden at kende ud fra andre metoder end være sammen til møder, konferencer og i teams. Det kan også være, at I er et mere etableret firma, der ønsker at ruske medarbejdere sammen på en anden og mere kreativ måde. Uanset hvilken situation, I står i som firma, vil vi her se nærmere på, hvordan teambuildingøvelser udendørs kan forøge jeres produktivitet og samarbejde samt generelle trivsel på arbejdspladsen. Læs med her.

Teambuilding er trendy

Teambuilding var meget in i 80´erne og 90´erne og så gik det lidt i glemmebogen. Nu er det trendy igen, og er egentlig aldrig gået af mode, fordi det altid holder at lave et unikt firma arrangement, der får medarbejderne til at se andre sider af hinanden og som giver dem øvelser, hvor de skal samarbejde og lytte til hinanden på nye måder. Udendørs teambuilding kan have karakter af mange forskellige slags øvelser, men her kan vi først nævne, at man kan skyde lerduer med laser. Man kender den gamle metode med lerdueskydning, men nu er teknologien gået et skridt videre og tilbyder nu lasergeværer til lerduerne. Det kan være rigtigt sjovt at prøve og I kan dele jer ind i teams, for eksempel de teams, som I har i de nuværende projektgrupper på arbejdspladsen.

Lær byen at kende via GPS

Er I bosat i København eller omegn som firma, kan I også prøve samarbejdsøvelsen, hvor I skal finde rundt i byen via GPS. Her bliver I stillet en masse udfordringer og øvelser og I lærer hinanden at kende på nye måder. Måske viser det sig, at én er god til at navigere i forhold til retning og kort, mens en anden er god til at motivere og opmuntre gruppen, når de er gået lidt sukkerkolde. Ja, mange evner og talenter kommer mere naturligt i spil udendørs til disse teambuildingøvelser og I vil kunne få øje på disse talenter og bruge dem aktivt i det daglige arbejdsliv, når dagen er omme.

Lær svagheder og styrker at kende

Når I bevæger jer rundt udendørs til en samarbejdsøvelse får I naturligt hinandens styrker og svagheder at se. Måske bliver I trætte, måske er der noget, I ikke kan få til at fungere. Uanset hvad, vil nogle kunne bruge deres evner i den konkrete situation og andre vil kunne drage nytte af denne evne.