At være selvstændig er en livsstil. For det er ikke bare et arbejde som alle andre. Det er dit hjertebarn. derfor er det selvfølgelig helt naturligt, at du ønsker at lægge så mange kræfter i det som overhovedet muligt. Men, dit arbejdsliv skal også fungere med dit privatliv.

 

Hvordan du får alt til at gå op i en højere enhed, uden du kommer til at køre for hårdt på dig selv, får du nogle gode tips til i artiklen her.

Spis sundt og varieret

 

Selvom det nogle dage kan være ganske stressende at være selvstændig, er det vigtigt, at du passer og plejer din krop rigtig godt. Få spist de frugter, grøntsager og fibre, som du skal, så du har det fornødne overskud til både at arbejde igennem og være der for familien, når du igen har fri.

Hav faste tider for dit arbejde

 

Selvom det måske netop var det, du flygtede fra, da du tog beslutningen om at blive selvstændig, er det vigtigt, at dit arbejde ikke får lov til at flyde sammen med dit privatliv. Lav derfor aftaler med dig selv om, hvornår du senest må være færdig med at arbejde, på hvilke tidspunkter du skal holde fri med mere. Det giver dig et langt større overskud til både arbejde og hverdag med familien, fordi du får koblet fra og ikke hele tiden “lige skal”..

 

Selvom det kan være svært, er det vigtigt at gøre, så du også kan holde ud at være selvstændig om et år eller to.

 

Hold dine weekender og ferier

 

Det er afsindigt vigtigt for alle mennesker at holde fri. Også for selvstændige. Så selvom det måske er nemt at overtale dig selv til at blive ved med at arbejde i weekenden eller lade være med at holde ferie, fordi du så “lige kan”, skal du altså sørge for at holde din ferie.

 

Det er i weekender og ferie, din hjerne kan holde helt fri, og hvor kreativiteten kan få lov til at vokse. Derudover undgår du i langt højere grad også at bukke under for stress, fordi du giver dig selv nogle åndehuller.

 

Det vil ikke kun du og din familie kunne mærke – det vil dine kunder også, fordi du har mere overskud til at servicere dem. Så hold fri! Uanset om du er en travl Maler Rødovre eller driver et marketingbureau.