Langt de fleste af os udfører i dag størstedelen af vores arbejde på en computer. Men selvom computeren utvivlsomt har et væld af fordele, kan jævnligt computerbrug også føre til vedvarende fysiske gener. De mest velkendte computerskader er rygsmerter og hovedpine. Dog har man i nyere tid også fundet ud af, at computerens blå lys på sigt kan give dig problemer med dit syn.

Lidt om blåt lys

 

Blåt lys er en betegnelse, som dækker over dét lys, der udsendes fra din computerskærm, din smartphone, din tablet og dit TV. Blåt lys har en tendens til at påvirke vores søvnrytme, fordi lyset sender et signal til vores hjerne om, at vi skal holde os vågne, når vi egentlig har brug for søvn. Dårlig nattesøvn kan have en udpræget negativ indflydelse på dit immunsystem og tilmed øge din inflammation og gøre dig mere tilbøjelig til at overspise og få en depression. I værste fald kan overeksponering overfor blåt lys føre til en beskadigelse af din nethinde og til smertefulde betændelsestilstande i din bindehinde og hornhinde.

 

Brillerne beskytter dit syn

 

Virksomheden Beskyt Dit Syn specialiserer sig i såkaldte Blue Light Briller, som blokerer det blå lys fra dine digitale skærme. Hvis du bruger brillerne dagligt, vil du opleve, at du sover bedre om natten, mere sjældent bliver ramt af hovedpine og derfor arbejder langt mere produktivt, når du sidder foran din skærm.

 

Det brede udvalg

 

Beskyt Dit Syn har et kæmpe sortiment, der både omfatter skærmbriller med og uden styrke. Sortimentet dækker over modeller til kvinder, mænd og børn, og dertil giver samtlige modeller dig mulighed for at justere dine briller, så de sidder perfekt på dig. Hvis du er i tvivl om, hvilken model du skal vælge, sidder Beskyt Dit Syn altid klar til at hjælpe dig med at foretage det helt rette valg. Og hvis du hovedsageligt leder efter skærmbriller, fordi du sover dårligt om natten, kan du med fordel supplere dit køb med et par briller fra virksomhedens Sov Bedre serie. Serien blev ved lanceringen afprøvet på en række testpersoner, og efter én måneds brug oplevede størstedelen både forbedret søvn og langt færre problemer med at falde til ro om aftenen.

 

Pas godt på dit syn

Du har kun ét sæt øjne. Derfor er det essentielt, at du passer godt på dem. Du kan muligvis ikke undgå computerbrug i dit arbejdsliv. Men du kan nemt tage nogle forholdsregler.