Kræver det mange penge at være digital nomade?

Hvis du er iværksætter, så ved du godt at det kan være et meget ensomt job. Man er bare sig selv, og det kan være svært at finde nogen at sparre med. Man er derfor afhængig af at kende andre iværksættere, bruge meget energi på at networke og gerne være i foreninger eller netværk, hvor der er andre i samme situation som dig. En måde at gøre det på, er ved at blive digital nomade!

Hvad er en digital nomade?

En digital nomade er en person, der kan ikke er afhængig af at være et sted, for at kunne få sit arbejde til at fungere. Man kan simpelthen bare tage sin computer med sig, og drage ud i den store verden. Hvis du har lyst til at være en måned i Shanghai, for så derefter at tage til Los Angeles, så kan du bare gøre det! Intet kan stoppe dig som digital nomade. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Hvad er fordelen ved at være digital nomade?

Du har som digital nomade hele verden for dine fødder. Uanset hvad du har lyst til, har du mulighed for at gøre det. Hvis du gerne vil stå på ski i juli, kan du tage til New Zealand og stå i deres bjerge. Vil du derimod hellere have varme temperaturer, kan du også gøre det.
En anden fordel ved at være digital nomade er, at du kan opbygge et netværk i hele verden.

Er det dyrt at være digital nomade?

Det er fuldstændig op til dig, hvor dyrt det skal være at være digital nomade. Hvis du ikke har et problem med at leve lidt sparsomt, eller at bosætte dig steder hvor alt er meget billigt, så behøver det slet ikke være dyrt. Du kan eventuelt også finde billige måder at bo på, i form af couchsurfing eller værtsfamilier. På den måde får du også lov til at opleve kulturer på tæt hold, samtidig med at du bor billigt.

Hvordan opbygger man et netværk som digital nomade?

Du kan gøre det på mange måder. Du kan eksempelvis undersøge, om der er nogen konferencer, kurser eller networking events i den by hvor du befinder dig. Alternativt, så kan du finde danske firmaer, som arrangerer network rejser, hvor iværksættere kan mødes og udveksle erfaring, ideer og drømme. Du kan tjekke ud det online, hvis du vil vide, hvilke slags arbejdsrejser der eksempelvis findes for digitale nomader.

Hvad er fordelen ved at tage på en arbejdsrejse for iværksættere?

Hvis du tager på arbejdsrejse, får du både kombinationen af arbejde, dejligt vej og netværk. Der vil være omkring 25 iværksættere, som har samme udgangspunkt som dig: nemlig vidensdeling, networking og ideudveksling. Du vil derfor få en tur, hvor du kommer hjem med fornyet energi, både på afslapningskontoen, men bestemt også i forhold til dit arbejde. Flere af de deltagende iværksætter arbejdsferie sværger faktisk til det, og har faktisk været afsted flere gange, fordi de hver gang får ny energi, nye informationer, nye ideer og nye networks.