Det er ikke mange der ikke elsker en god toast med sprødt brød, varm og smeltet ost og god skinke, en toast er en udødelig klassiker lige fra kantinen i skolegården til den klassiske franske bistro.

Men det kræver også lidt udstyr udover mad ingredienserne at lave en god toast, det kræver nemlig også en klemgrill til at varme dem i. Du kender måske en klemgrill fra det private køkken som er en klap toaster der varmen i boden og i toppen sådan din toast for den rigtige varme i bunden og toppen, og netop det kan en klemgrill.

Hvilken Klemgrill skal man vælge?

Du skal første og fremmest se størrelse du har plads til og hvad dit budget er. Så findes der over 2 hovedkategorier dem som er lavet i kino og dem som er lavet i Italien/Frankrig.

Her er den helt store forskel kvaliteten og holdbarheden samt hvor effektiv/hurtig men der er naturligvis også forskel på priserne imellem de 2 kvaliteter.

Ofte koster dem som er lavet i Europa det dobbelt, men så er de også stærkere og har en længere levetid. Det med at de er stærke betyder også at din toast bliver mere sprød og at den kan holde varmen i længere tid da den bruger mere el og har en stører støbejerns plade i tykkelsen som holder bedre på varmen.

Hvad kan man lave med en klemgrill?

I Danmark bruger vi dem mest til at lave toast eller panini sandwich, men f.eks. i USA steger de gerne bøffer, fisk osv. på dem. Så den har mange muligheder., hvis du f.eks. google George Forman grill, så har du faktisk en klemgrill bare i husholdnings version, og på den kan du lave alt.

Min personlige favoritopskrift på en bruger en klemgrill er denne opskrift:

Kalkun, mozzarella og pesto Panini

1 x brød ciabattabrød eller focaccia

200 gram kalkunbryst i skiver

1 x stor tomat, skiver

1/2 pose mozzarella skåret i skiver

1 x hjemmelavet pesto

 

Vejledning:

smør pesto på ciabattabrød og top med kalkun, isæt tomater og mozzarella. Børst brød med olie/smør

Sæt dem i din klemgrill indtil gylden og ost er smeltende.

Det er altså fantastisk at kunne lave højkvalitet sandwich/toast/Penina i sin restaurant og det bedst er faktisk også at det er både nemt men også billigt. Ser du på priserne for de ingredienser er på listen kan det nem købes og laves for under 10 kroner pr kunde og sådan en sandwich kan sælger mellem 43-54 alt efter hvor man er geografisk. Så udover at toaster er noget som kunderne vil have, en evergreen klassiker du nemt kan lave i din klemgrill, så er det også en ”ret” som er billige at lave og som man kan sælge for en god fortjeneste.