Hvis du læser med på Reddit og følger med i Facebook grupper for kryptovaluta, så har du næsten sikkert hørt Dogecoin (DOGE). Det hele startede med en joke, og nu er det blevet til en stor kryptovaluta. Vi fortæller historien her.

Kryptovalutaen Dogecoin startede i 2013 som en joke mellem to personer, Jackson Palmer (fra Adobe) og Billy Markus (fra IBM). De satte de største ting fra 2013 sammen – nemlig Bitcoin og det store meme “doge”. Hvis du var på internettet i 2013, så har du set den orange og hvide hund, man kalder for “doge”. Resultatet af dette var selvfølgelig Dogecoin. Hvis du er interesseret, kan du tjekke kursen på Dogecoin. I skrivende stund er kursen meget høj, og mange danskere ønsker at købe Dogecoin.

 

Det hele startede med et Tweet, hvor Jackson Palmer skrev, at han ville investere i Dogecoin, og at det ville være det nye. Den fandtes ikke dengang, men han blev opfordret af hans følgere til at følge idéen. Det endte med at han købte dogecoin.com, hvorefter det for alvor tog fart. Hjemmesiden fik over 1 million besøgende inden for den første måned af dens levetid. Reddit har været med til at hjælpe Dogecoin med at blive ekstremt populært.

 

Billy Markus, en person Jackson Palmer ikke kendte, ville selv lave sin egen kryptovaluta, der minder om Bitcoin. Han så idéen om Dogecoin og tænkte, at det skulle han da lave. Han Tweetede til Palmer, og herefter startede deres samarbejde. Kryptovalutaen Dogecoin (og ikke kun hjemmesiden) blev lanceret i december 2013. Den fungerer på samme måde som Bitcoin og er også baseret på dens kildekode, der er offentlig tilgængelig på Github og mange andre steder.

 

Da kryptovaluta igen blev populært i 2017, steg Dogecoin også en del. Populariteten varede dog ikke længe, hvorefter kursen på Dogecoin faldt meget. Dette bringer os så til 2021, hvor mange Reddit brugere investerer i GameStop og får denne aktie til at flyve. Dette giver andre brugere idéen om at kopiere WallStreetBets og lave SatoshiStreetBets. Planen er at sende Dogecoin “til månen” eller på engelsk “to the moon”, hvor deres kursmål er på 1 dollar. Det er meget risikabelt at købe ind i sådanne planlagte ting, og det kan i visse tilfælde også være ulovligt. Hvis du vil købe Dogecoin, bør du virkelig sætte dig ind i, hvad du køber ind i og hvorfor.

 

Elon Musk har også haft en finger med i spillet, fordi han på sin Twitter profil har skrevet om Dogecoin. Han har gjort det samme med Bitcoin. I alle tilfælde har det fået kursen til at stige på begge. Det er vildt, hvad internettets brugere kan gøre ved aktiemarkederne, kryptovaluta markederne og generelt, hvad der foregår.