Når det kommer til hjemmesider og webapplikationer kan konkurrencen være hård. Hjemmesider bliver ligesom mange fysiske forretninger bedømt på førstehåndsindtrykket af dem. Webstedet bliver her ikke alene bedømt ud fra udseende, hastighed, indhold men også hvor interaktivt det er.

I dag er der en trend med at hjemmesider bliver mere og mere komplekse, som et led af virksomheder til at differentiere sig eller blive mere konkurrencedygtige. Selvom det ikke er alle brancher, som er med winner-takes-all dynamikker, kan funktionaliteten af en hjemmeside have stor betydning, for dens kommende succes.

Sæt fokus på brugeroplevelsen

Skal du have udviklet eller lavet en hjemmeside, er det vigtigt at du sætter brugeroplevelse i et særligt fokus. Brugeroplevelsen er en helhedsproces, hvor der bliver taget højde for brugerens rejse på det pågældende websted – fra start til slut.

Det kan godt være, at du har gjort et godt job med at design en lækker forside til din webshop, men hvis interaktionen med resten af din shop er ringe eller manglende, så får den pæne forside ingen betydning. Det er derfor vigtigt at tage alle led med i betragtning, om der er tale om udfyldelse af kontaktformular, forum kommentar eller andet.

Brugeroplevelsen og interaktion

På mange måder er brugeroplevelsen og interaktion en del af samme side. Vil du gerne have din side til at blive mere interaktiv, er det vigtigt at du tager brugeroplevelsen med i betragtningen. Det kan nemlig være skadeligt for dit websted, hvis dine nye features gør sitet virkelig langsomt og dermed skader brugeroplevelsen.

Derfor er det vigtigt at gøre sig tanker, om det overhovedet er nødvendigt med en eller flere nye features. Det handler i stedet for om at tænke strategisk! Falder dine konkurrenter i sådan en fælde, kan du med fordel udnytte det til din fordel i søgeplaceringerne, hvis din hjemmeside har nok søgemaskineoptimering.

Få professionel hjælp

Det er langt fra alle som har magiske kodehænder eller kan programmere mere avancerede webapplikationer. Dog kan tanken om en standard WordPress side godt fremstå som kedeligt alternativ at ty hen til.

Befinder du dig i sådan en situation, kan det være meget strategisk at hente professionel hjælp til webudvikling af bl.a. en PHP udvikler eller lignende. PHP er blot en af de programmeringssprog, der kan gøre din hjemmeside mere interaktiv, dog findes der også andre alternativer. PHP er dog en af verdens mest populære udviklingssprog, hvilket der selvfølgelig en grund til.

Ved at hente hjælp erfarne professionelle mindsker du også din risiko, for at begå kostbare fejl, der både kan koste dig søgeplaceringer i Google, Bing og andre søgemaskiner, men også trafik i form af hjemmeside besøgende.

Det kan anbefales at undersøge de forskellige udviklingshuse og webbureauer for at finde den løsning der passer dig bedst.