Det er et vigtigt spørgsmål at stille her i 2021. For meget tyder nemlig på, at online virksomheder nu om dage har langt større muligheder for at få succes, da det bare er nemmere at komme ud til mange flere mennesker med en online forretning.

 

Der vil selvfølgelig altid være virksomheder, der ikke kun opererer online, da det kræver fysisk tilstedeværelse – fag som håndværk, tandlæge, service og meget andet.

Corona får online salget til at eksplodere

Men på bagkant af corona-epidemien virker det til, at især online forretninger har haft gyldne dage, mens mange lande har været lukket ned. Mange webshops har haft de bedste dage nogensinde, og salget har været forrygende for dem, hvilket nok også har fået mange førhen alm. butikker til at satse på online salg.

 

Der er i hvert fald mange, der har været nødsaget til at åbne webshops under corona, fordi det ikke har været lovligt for dem at holde deres almindelige butik åben. Så det bliver spændende at se, om disse butikker fremover stadig vil have deres fysiske forretning, eller om de kommer til at satse på nethandel.

Vil vi se en forandring i servicebranchen?

En branche der får svært ved at lægge sig 100% online er uden tvivl servicebranchen. Især hvis der er tale om en service, der skal ydes af en person.

 

Det betyder dog ikke, at vi ikke kan komme til at se mange flere online tiltag fra den slags virksomheder, men de kommer nok aldrig til at være 100% online baseret, ligesom en tøjbutik eks. nemt kan blive. Dog kan det være, at mange kommer til at optimere og automatisere de dele af deres forretning, der kan automatiseres, så det kræver så få ansatte som muligt at holde gang i virksomheden.

Online business går kun en vej

Der er ingen tvivl om, at online business kun går en vej, og det er op. Der kommer flere og flere salg, og år efter år stiger omsætningen for online handel. Det har den gjort i de sidste 20-30 år, og det bliver den ved med at gøre hvert eneste år.

 

Så selvom det måske ikke udelukkende bliver 100% onlinebaseret, er der ingen tvivl om, at online forretninger kommer til at tage en større og større del af markedet for hvert år, der går.

Godt at have med i overvejelserne ved opstart af ny business

En ting er i hvert fald sikkert. Du skal have dette med i dine overvejelser, hvis du går med tanker om at lave en ny business inden for den nærmeste fremtid. I stedet for at tænke på at lave en fysisk forretning med butikslokaler, bør du tænke på at drive en online forretning i stedet for, da det vil give dig mange flere muligheder og et meget større marked.

 

Selvfølgelig er dette forskelligt fra branche til branche, men online handel er snart en del af stort set alle brancher, og det vil uden tvivl også være en del af den branche, du tænker på at starte op i.